Ebben a cikkben megtudhatod, hogy mire kell odafigyelni, hogyha sátrazni mész egy fesztiválra. Egészen az elejétől elkísérünk a végéig, nehogy lemaradj valamiről.

 1. Fontos a megfelelő sátor
  A legfontosabb dolog, a számunkra megfelelő sátor. Először a típusát döntsük el, az igényeid alapján. Például, mire szeretnéd használni? Délutáni pihenésekhez elég lehet egy árnyéksátor, viszont ez alvásra nem lenne megfelelő, ahhoz már egy komolyabb kéne. Ezután vegyük figyelembe a méretét, hányan megyünk, mennyi cuccot viszünk magunkkal? Ha már itt tartunk, akkor a biztonság is fontos, érdemes a legjobban zárható sátrakat választani az értékeink védelme miatt.

  Fotó: survivalkit.com
 2. Vigyél magaddal mindent, ami kellhet a sátrazáshoz!
  Jobb, ha több dolgot viszel magaddal, mintha nem lenne nálad semmi. Itt van egy kis lista, amin minden fontos dolog rajta van:
  – ruhák, esőkabát (igen, van, aki ezt is elfelejti)
  – tisztálkodási eszközök (szappan, törülköző, stb.)
  – polifoam, hálózsák vagy takaró
  – telefontöltő (a legpraktikusabb egy napelemes powerbankot beszerezni, ki tudja, hogy mikor jutunk áramhoz?)
  – egy táska (bármikor, bármire kellhet)
  – zsebkendő
  – kulacs
  – pénztárca (sajnos üresen nem jó.. 🙁 )
  – gyufa vagy öngyújtó
  – bicska
 3. Válassz megfelelő helyet!
  A legjobb, ha minél hamarabb megérkezel a helyszínre, nehogy csak a mobil vécék mellett kapjál helyet. Ha teheted, vedd figyelembe a talaj vízszintességét, mert nem kellemes egy tócsában ébredni egy esetleges eső esetén. Ha nem vagy éjszakai bagoly, akkor érdemes minél messzebb menni a zajoktól, hogy tudjál jól aludni (bár nem aludni megy az ember ilyen helyekre…). Ismerd meg a környező sátrazókat, jó, ha jóban vagy velük. A helyválasztás után jegyezd meg, hogy hol a sátrad, hiszen egy nagy fesztiválon könnyen el tudod veszíteni (akár meg is jelölheted valamivel).

  Fotó: BuzzFeed
 4. Rakj rendet magad után
  Miután összeszedtétek a sátrat, rakjatok mindent vissza úgy, ahogy volt és szedjétek össze a szemeteteket, hogy ne másnak kelljen. Képzeljétek mekkora munka lehet egy ekkora szemétdombot feltakarítani:
  Köszönöm a figyelmet, remélem tudtam segíteni. Ha tetszett a cikk, akkor kövess minket Facebookon is, ide kattintva.