A budapesti Hungexpo Vásárközpontban rendezték meg először a Drón és Robotika Show-t. A rendezvényen a legmodernebb drónokat, robotokat, játékokat és virtuális kütyüket lehetett kipróbálni, illetve megtekinteni.

A showra ellátogatott a világhírű, magyar fejlesztésű emberszállító drón, a Flike. A gépre bárki ráülhetett, természetesen csak egy fotó erejéig.

 

Fotó: M. Schirrmacher-Gavallér

A sportosabb látogatók kedvence az eGokart volt, ami egy valódi, de egyben virtuális pedálos gokart. A feladat az volt, hogy be kellett ülni egy gokartba és egy fpv (first person view) szemüvegen keresztül irányítani az eszközt. A szemüvegben nem a virtuális valóságot, hanem a valóságot láthatták a gokartozók, de ennek ellenére is nehéz volt manőverezni a 2 dimenzió miatt. A játéknak két verziója volt, a felülnézetes (ez leginkább az első GTA játékokra hasonlít) és a hátsó nézetes (ez a mai GTA játékokra hasonlít).

Fotó: M. Schirrmacher-Gavallér

Amíg a kisebbik csarnokban a kiállítók és az előadók foglaltak helyet, addig nagyobbik csarnok a drónpilótáké volt, ahol egy nagy, ledes pályán kellett repkedjenek a kamerájuk képe alapján. A világon még mindenhol friss ez a technikai sport, de elég hamar meghódította az országunkat, hiszen már külföldi pilóták is járnak a magyar drónversenyekre.

Fotó: M. Schirrmacher-Gavallér

Viszont a rendezvény hangulatát legjobban a Drone Prix Hungary videója adja át: