“Minden jó buli legalább a végéig tart…” – mondta Papp Szabolcs (Supernem).
A 2017-es velencei EFOTT is véget ért, és mind időjárás, mind látogatószám tekintetében elégedettek a szervezők, hiszen több, mint 111 ezer ember fordult meg idén a rendezvényen.

Fotó: fesztek.hu

A 6 naposra hosszabbított fesztivál kulturális programjai közül a stand-up és a színházi előadásoknak, a turisztikai lehetőségek sorából a lovaskocsis túráknak jutott a legnagyobb érdeklődés, de minden bizonnyal jégkorcsolyázni (szárazjégen!) és wakeboardozni sem tanultak meg egy időben ennyien Velencén. A fiatalokat a bűnmegelőzési szervektől kezdve az ifjúságnevelő programokon át a legkülönbözőbb politikai szerveződésekig számos nappali előadás, bemutató és beszélgetés várta.

Fotó: fesztek.hu
Fotó: fesztek.hu

A 2017-es fesztivál külföldi fellépői közül Sean Paul, a Hurts és Tinie Tempah vonzották a legtöbb látogatót, de természetesen a legnagyobb hazai kedvencek sem maradtak ki a buliból, ahol bő 200-as fellépőlista várta az érdeklődőket.

A Mary PopKids koncerten lánykérés is történt, amitől nemcsak az érintettek, hanem maga a zenekar is meghatódott. Hogy a fesztivál kinek milyen mérföldkövet hozhat az életébe, arra jó példa a rendezvény Facebook oldalán található egyik bejegyzés, amelyből kiderül, nemrégiben megszületett az első hivatalos EFOTT-baby. A szülők 2300 like-ot elérő posztjukban arról számolnak be, hogy életük első és közös fesztiválja egybeesik gyermekük útjára indulásának időpontjával.

Fotó: EFOTT.HU

A fesztiváligazgató elárulta, a 2018-as EFOTT helyszínére vonatkozóan már megkezdődtek a tárgyalások, várhatóan az ősz folyamán derül majd ki, Velencén rendezik-e azt meg, vagy tovább vándorolnak.