Augusztus 23-án ilyenkor már Zamárdiban süttethetjük a hasunkat a Balaton partján vagy éppen ugrálhatunk egy színpad előtt az 5. STRAND Fesztiválon! A hazai-és világsztár felhozatal szinte mindenki előtt ismert, de idén sok minden változott, minden hasznos infót és tanácsot összegyűjtöttünk.

Fotó: Strand Fesztivál

A fesztivál Balaton egyik ikonikus településén található, a kétezer fős „fesztiválfővárosban”, Zamárdiban. Budapesttől körülbelül csak 110 km-t kell utazzunk, hogy kiérjünk a Strand Fesztivál partjára.

UTAZÁS, PARKOLÁS:

A fesztiválra vonattak érdemes utazni, hiszen ez az egyik legtakarékosabb és legbiztonságosabb megoldás. A MÁV-nak köszönhetőn egész nyáron járnak balatoni járatok, amelyekről ide kattintva tájékozódhatsz. Zamárdiba érve már csak egy 15 perces séta vagy egy 5 perces taxizás választ el attól, hogy a fesztiválra bejuss.

Fotó: mavcsoport.hu

Az autókkal érkezőknek a legjobb megoldás a helyi utcákban vagy a kemping melletti nagyobb területen való parkolás a legjobb.

BELÉPÉS:

A bejáratot Harcsa utca és a Zöldfa utca között kell keresni. 11 éves kor alatt a rendezvény ingyenesen, 14 éves kor alatt csak szülői kísérettel látogatható. Ha online vetted meg a jegyedet, akkor készítsd elő a QR kódodat, hogy a konténereknél minél hamarabb be tudd váltani azt egy karszalagra. Helyszíni jegyváltásra is van lehetőség az erre kijelölt konténereknél. Egyszerre csak 1 darab, maximum 2,5 literes palackban lehet bevinni alkoholmentes italt, ennél többet egy ember csak hőségriadó közben vihet be.

SZÁLLÁS:

Legtöbben kempingezni szoktak a zenei fesztiválokon, a Strandon két különböző kemping várja a látogatókat, ahol van zuhanyzási lehetőség is. Ahhoz, hogy ide jegyet vegyünk, kell legyen egy napijegyünkvagy egy bérletünk. A normál kemping a fesztiváltól pár utcára található, a Strand melletti kemping szó szerint a strand mellett/előtt van, ezért hívják Beachfront-nak.

Fotó: strandfesztival.com

Természetesen nem csak kempingek vannak Zamárdiban, aki időben észbe kap, akár egy egész házat, vagy egy házrészt lefoglalhat magának (persze ennek az ára már egy picit több). Helyi szállásokat ide kattintva tudsz keresni.

EGYÉB TIPPEK ÉS HASZNOS INFORMÁCIÓK:

  • Soha ne hagyjad el vagy vegyed le a karszalagodat, hiszen ezért meg is büntethetnek!
  • A fesztivál 23-án délben nyit és 26-án reggel 6-kor zár – A kempingek 23-án 9-kor nyitnak és 27-én délben zárnak.
  • A rendezvényre magunkkal vihetjük a házikedvencünket, de semmiképpen sem ajánlott, mert ez nem neki való hely. Amennyiben valamilyen oknál fogva mégis bevinnénk, akkor fontos, hogy meglegyen az oltása, legyen benne chip és viseljen szájkosarat.
  • Ne próbáljunk meg becsempészni alkoholt, hiszen könnyen lebukhatunk.
  • Állítsuk be jól a hajunkat és valamilyen szinten viselkedjünk kulturáltan, hiszen bármikor készülhet rólunk egy fotó, ami akár másnap a címlapon is ott lehet.
  • Ne rakjunk tüzet a kijelölt tűzrakó helyeken kívül.
  • Este 20 óra után már ne induljunk el a partra fürdő ruhában, törölközővel, mert nem lehet.
  • Ha elvesztettünk valamit, érdemes lesz utólag megkérdezni a rendezőktől, hogy megtalálták-e azt.
  • A teljes házirendet ide kattintva lehet elolvasni.

Jó szórakozást kívánunk mindenkinek, íme a Strand hivatalos beharangozó videója: