A már több mint 17 évet megélt dán rockegyüttes négy év után visszatér hazánkba: 2018. július 10-16. között az EFOTT-on John Newman és Jessie J mellett ők is headlinerként szerepelnek a fellépők sorában. Idén a zárónap a rock, a metal és a punk jegyében telik majd.

Fotó: EFOTT

A zenekar az EFOTT-ot is megelőzte a bejelentéssel, hiszen maguk írták ki a facebook oldalukra, hogy idén nyáron újra magyar közönség előtt lépnek fel. A 2001-ben, Koppenhágában alakult együttes már 6 kiadott albumon és 2 DVD-n van túl, ezekből pedig nemcsak listavezetők, de aranylemezek is kikerültek, sőt a Rock the Rebel/Metal the Devil egyenesen a platinalemezig repítette a srácokat.

A legtöbb betöltést elért számuk:

Utoljára 2014-ben, Miskolctapolcán volt rocknap az EFOTT-on, ami hatalmas sikerrel zajlott. Azóta is tömegével kapjuk a leveleket, amelyekben ismétlést kérnek, ezért döntöttünk úgy, hogy idén újra behúzzuk a repertoárba, sőt egy teljes napot szánunk erre a stílusra. Nemzetközi és hazai előadók egyaránt színpadra lépnek ezen az estén, amelynek reményeink szerint új efottozóink ugyanúgy örülni fognak, mint a visszatérők.

– nyilatkozta Maszlavér Gábor, fesztiváligazgató.

Természetesen a hazai vonal sem került feledésbe, fellép például a Tankcsapda, a külföldön is egyre többet koncertező legendás trió, akik már platinalemezzel is büszkélkedhetnek.

Fotó: EFOTT

A vasárnapi rockadagban a Volbeat és a Tankcsapda mellett már biztos névként szerepel a Leander Kills és a Depresszió is, de egyéb napokon sem lesz ebből a stílusból, hovatovább punkból és metalból sem hiány, hiszen a heti fellépők sorában olyan zenekarok szerepelnek még, mint a Paddy and the Rats, az Anna and the Barbies, a Fatal Error, a Fish!, a Dorothy, a Useme vagy éppen a Supernem – és a lista még nem teljes…

Fotó: EFOTT

Érdemes már most beírni a naptárunkba:

Időpont: 2018. július 10-16.
Helyszín: Velence
Jegyek: katt


Forrás: EFOTT | Wikipédia