Története során zsinórban ötödször lett már elővételben teltházas a június 20-án startoló Fishing on Orfű fesztivál.

Fotó: Fishing On Orfű

Több újítással, szinte zökkenőmentesen zajlott le idén is a Fishing On Orfű. Idén rendezték meg először a Mesetúra programot, de egy új helyszín is lett, a Magam adom színpad, amelyet Kispál András és Egyedi Péter alkalmi duója nyit meg. Akusztikus, utcazene-szerű minimál produkciók léptek fel itt.

Változások jövőre

Mint minden fesztiválon, itt is akadt pár kissebb probléma, de a szervezők ezekre hamar reagáltak:

– Idén a természettudatosság jegyében a fesztivál folyamatosan szelektálta a felgyülemlő szemetet, ez a rendszer viszont még tökéletesítésre szorul, így voltak fennakadások a szemétgyűjtési folyamatban. A szervezők nem így tervezék, de jövőre sokkal nagyobb erőforrásokkal készülnek, hogy minél tisztább legyen a fesztivál, miközben teljesen környezettudatos is.

– A vizesblokkokkal kapcsolatban felmerülő problémákat is igyekeztekk minél hamarabb megoldani, de sajnos így is voltak dugulások. Mint kiderült, a kemping szennyvízrendszere felújításra szorul, ezt 2019-re orvosolni fogják.

– A Paypass rendszer már 12-vel több helyen működött, mint tavaly és mindösszesen 4 olyan vendéglátó maradt, ahol nem volt elérhető – jövőre valószínűleg mindenkinél elérhető lesz.

– A Sátorhelyek kiosztása, azok parcellázáss jövőre teljesen másképpen fog történni. A szervezők elismerték, hogy ezt a 10 éves rendszert lecseréljék.


Forrás: Fishing On Orfű