Július 9-én nyitották meg az EFOTT kapuit a Velencén. A fesztivál főbejárata mentén kedden már kora reggel letáboroztak kisebb-nagyobb csoportok, napernyők, kempingszékek, utazó játékasztalok kíséretében. Létszámuk – ahogy a hátizsákok és sátrak darabszáma is – a nap folyamán több ezerre duzzadt, mígnem 17 órakor felemelkedtek a zárókapuk, és a heti karszalagos efottozók elfoglalhatták a Velencei-tó partját.

Fotó: EFOTT

A bulizók hamarosan már egy utcakarnevál kellős közepén találták magukat, ahol jelmezesek és cheerleaderek ütős zenekar kíséretében vonultak végig a fesztivál területén, hogy a fiatalokat a közös buli helyszínére toborozzák. Onnan pár lépésre várta őket a Follow The Flow frontembere, Szakács Gergő, hogy tábortűz melletti, gitáros akusztikus zenéjével erősítse a „Csak szabadon…” életérzést.

Fotó: EFOTT

A fesztivál 0. napján tartották meg a megnyitó-sajtótájékoztatót is, amit L. Simon László, Dr. Hankó Balázs, Murai László, Koszti András és Budai Máté tartott.

Fotó: Fesztek.hu

Estea látogatók többek között egy gigantikus Giccsparty részesei lehetnek. Részletekért és exkluzív képekért kövess minket instán: @fesztek_hu