Idén is magasra tették a mércét a FEZEN szervezői, körülbelül 100 fellépőre lehet számítani. Mielőtt elindulnál a fesztiválra, érdemes előre megtervezni mindent, hogy ne a helyszínen derüljenek ki az esetleges problémák. Ebben a cikkben összefoglaljuk a legfontosabb dolgokat ahhoz, hogy egy felejthetlen hetet tölthess el Székesfehérváron, a FEZEN-en.

2018-as promó videó:

UTAZÁS, PARKOLÁS:

A fesztiválnak idén is a FEZEN Klub mögötti terület ad otthont. amit a lenti térképen lehet látni. A szervezők azt kérik, hogy az Új Váralja sor felőli bejáratot használjátok, mert a Mártírok útja felől egy vasúti felüljárón keresztül tudtok bejönni, ahol biztonsági okokból maximum egyszerre 50 főt engedhetnek át.

Érdemes vonattal menni, ugyanis ez a legkönnyebb módja a leutazásnak. Az állomásra megérkezve egy 10-15 perc sétányi távolságra lesztek a fesztivál területétől.

Az autóval érkezőkre is gondoltak a szervezők, az Új Váralja sor felől lesz kialakítva a parkoló, aminek az ára napijegyeseknek 1000 Ft/nap, bérleteseknek meg 3000 Ft/4 nap. Viszont lehet ingyenesen is parkolni az 5-6 percnyi sétára lévő Fejér Megyei Szent György Kórház nyilvános parkolójában.

BELÉPÉS:

A helyszínhez érve (kapunyitás: 07.24. 10:00) készítsük elő a jegyünket, ha előzetesen vásároltuk meg. A belépésnél a ezeket karszalagra cserélik, amit, a rendezvény ideje alatt kötelezőek vagyunk viselni. Legyünk óvatosak, mert a megrongálódott, elveszett karszalagot nem pótolják vagy cserélik le. Bevihető tárgyak listája a lentebb.

ALVÁS:

A fesztiválokon való alvásnak végtelen féle módja van, de mi csak kettőt fogunk felsorolni. Az egyik a kempingezés, amihez külön jegyet kell váltani, ez mindössze csak 1500 forint. A másik lehetőség egy biztonságosabb szálláshely keresése, a szállás.hu-n.

TOVÁBBI HASZNOS INFORMÁCIÓK:

 • applikáció: katt
 • fesztiváltérkép: katt
 • a hetijegy és a napijegy önmagában nem jogosít a kemping belépésre
 • a 1. napon (szerdán) már reggel 10 órától be lehet lépni a fesztivál területére
 • a helyszínt 28-án 12:00-ig el kell hagyni (a napijegyeseknek mindig másnap 10-ig)
 • 8 év alattiak számára a belépés ingyenes (ha legalább egy kísérővel megy, akiknek van jegye)
 • tilos bevinni szeszes italt, kábítószert, pirotechnikai eszközt, üvegtárgyat, esernyőt, robbanékony-, mérgező- vagy gyúlékonyanyagot tartalmazó tárgyat vagy eszközt, továbbá lőfegyvert, 8 centiméternél hosszabb vágó élű kést, pillangókést, rugóskést, gázsprayt, ólmosbotot, viperát, 50 centiméternél hosszabb fémláncot, dobócsillagot, csúzlit, illetve egyéb, a közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket
 • alkoholos és üdítő italt semmilyen mennyiségben nem lehet bevinni, bontatlan vizet meg legfeljebb csak egy két literes műanyagpalackban
 • tilos tüzet rakni
 • lesz csomag- és értékmegörő (az elveszett tárgyakat ugyanitt kell keresni és leadni)
 • drónozáshoz mindenképpen kell rendelkezni felelősségbiztosítással
 • további infók: fezen.hu

Köszönjük a figyelmet, jó bulizást kívánunk az FEZEN-en! 😉


Forrás: FEZEN.HU